E-bike motor

Een Shimano Steps motor voor je e-bike

De motor is een belangrijk onderdeel van de elektrische fiets. Noem het gerust de spierballen van de e-bike! Als je op zoekt bent naar de beste e-bike motor, is de Shimano Steps middenmotor een goede kanshebber. Hier lees je waarom!

Een Shimano Steps motor voor je e-bike

Wat is een Shimano Steps motor?

Shimano is een Japans merk dat voornamelijk gespecialiseerd is in de productie van fietsonderdelen. Shimano Steps is het systeem voor elektrische fietsen. In honderd jaar is dit merk uitgegroeid tot een grote naam in de fietsindustrie. En da’s niet voor niets, want Shimano maakt krachtige middenmotors, accu's die lang meegaan en slimme fietscomputers voor e-bikes. We praten je bij.

Welke Shimano Steps systemen zijn er?

Shimano maakt slechts één type motor voor de e-bike: de Shimano Steps middenmotor. Hierbij verkiest Shimano kwaliteit boven kwantiteit. We kunnen namelijk gerust zeggen dat Shimano Steps middenmotors kwalitatief goed zijn. Dit zijn bekende middenmotors van Shimano: 

Shimano Steps E5000

Shimano Steps E5000

De Shimano Steps E5000 is de zeer betaalbare middenmotor van Shimano Steps. Met een trekkracht van 40 Nm voldoet deze prima voor gebruik in de stad. De Shimano Steps E5000 biedt verschillende types trapondersteuning, zoals Comfort, Sportive of Custom. Zo is comfort lekker zuinig voor de accu, en is sportieve wat feller (handig bergop).

Shimano Steps E6100

Shimano Steps E6100

Dit is de nieuwste ‘standaard’ middenmotor van Shimano Steps. Met een trekkracht van 60 Nm is deze net wat krachtiger dan net genoemde de E5000. Ideaal voor lange ritten of als je op tochtjes wilt maken door heuvelachtig landschap. Een ander pluspunt van de Shimano Steps E6100 motor is dat deze zeer energiezuinig is.

Shimano Steps met DI2 versnellingen

Tot slot ontwikkelt Shimano Steps handige DI2 versnellingen. Dit DI2-systeem van Shimano heeft te maken met automatisch schakelen. Bergop fietsen? Stoppen voor een stoplicht? Je hoeft zelf niet na te denken over wanneer je moet terugschakelen. Dat doet dit systeem van Shimano Steps DI2 namelijk al voor je. Dit is niet alleen praktisch, maar door goed terug te schakelen bevorder je ook de levensduur van de accu. Dat is dubbel praktisch.

Welke Union-fietsen hebben een Shimano Steps motor?

Shimano maakt zelf geen e-bikes. Het merk produceert alleen e-bike systemen zoals de de motor, accu en fietscomputer. Gelukkig zijn sommige elektrische fietsen van Union uitgerust met de krachtige onderdelen van Shimano Steps, bijvoorbeeld de E-lite H8

Koop een fiets met zo’n krachtige Shimano Steps motor

Heb je interesse in een e-bike met zo’n krachtige Shimano Steps motor? Dan ben je bij Union aan het goede adres. Kom langs bij een Union-winkel en onze toppers op de werkvloer helpen je graag verder. Dit is ook dé plek om advies in te winnen over de diverse onderdelen van Shimano Steps. Ben je al op de hoogte en weet je al goed wat je wilt? Dan kun je natuurlijk ook direct bestellen in de webshop. Zo geregeld!