E-bike motor

ONTDEK DE KRACHT VAN BAFANG!

Een e-bike is niks zonder een motor. Ben jij benieuwd of een Bafang motor past bij jouw rijstijl? Ontdek hier de verschillende type Bafang motoren, de voordelen, de verschillen met Bosch motoren en welke Union e-bike is uitgerust met deze krachtige Bafang motor.

ONTDEK DE KRACHT VAN BAFANG!

Wat is een Bafang motor?

Een Bafang motor is speciaal ontwikkeld voor e-bikes. Bafang is een Chinese fabrikant en een grote speler in de markt. Naast motoren produceert Bafang ook andere onderdelen voor elektrische fietsen zoals displays, software en accu’s. Handig, want zo werken al deze onderdelen optimaal met elkaar samen!

Diverse Bafang motoren

Bafang heeft verschillende type motorsystemen. Ze zijn groot geworden met de ontwikkeling en productie van voorwielmotoren, maar maken inmiddels ook midden- en achterwielmotoren. Bij Union verkopen we alleen de Bafang voorwielmotor, maar we leggen je graag de verschillen uit.

Op zoek naar een middenmotor? Union verkoopt e-bikes et een Bosch Active Line of Shimano Steps middenmotor.

Bafang voorwielmotor

Zoals de naam al zegt, zit deze motor in het voorwiel. Zo voelt het als ware alsof je vooruit wordt getrokken. De Bafang voorwielmotor is de krachtigste in zijn klasse. Elektrische fietsen met voorwielmotor zijn het meest geschikt voor vlakke wegen en qua prijs vaak net iets voordeliger dan de middenmotor of achterwielmotor.

Voorwielmotor van Bafang op een Union e-bike Voorwielmotor van Bafang op een Union e-bike

Bafang middenmotor

Deze motor vind je bij de trapas. De motor is voorzien van een rotatie-, snelheids- en trapkrachtsensor. Met behulp van deze sensoren wordt de trapondersteuning helemaal aangepast op jouw kracht en snelheid. Hierdoor voelt de support van de motor heel natuurlijk aan. De Bafang middenmotor is geschikt voor jouw dagelijkse en recreatieve fietstochtjes, zelfs in heuvelachtige gebieden.

Bafang achterwielmotor

Zoals je al kan raden zit deze motor in het achterwiel. Aangezien op een gewone fiets, waarbij jij zelf trapt, de aansturing ook vanuit het achterwiel komt, voelt dit type motor het meest aan als een ‘normale’ fiets. De Bafang achterwielmotor is zo compact dat je hem bijna niet ziet. Gelukkig voel je hem wel.

Union verkoopt geen e-bikes met achterwielmotoren.

Bafang motor VS. Bosch motor

Bafang is een grote naam in de motoren van e-bikes, net zoals Bosch. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee merken? En welke past het beste bij jou? Wij leggen het aan je uit!

BAFANG VS. BOSCH: KRACHT

De kracht van een e-bike motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Daarbij geldt, hoe hoger het aantal Nm, hoe meer ondersteuning de motor kan bieden. ​​Hoe krachtig de motor moet zijn, hangt af van jouw fietsgewoontes. Gebruik je jouw e-bike voor dagelijkse ritjes of kleine tochten? Dan kom je goed weg met een vermogen van 30 Nm. Maak je regelmatig lange tochten of fiets je vaak door heuvelachtige landschappen? Dan is meer kracht aan te raden.

Het hangt natuurlijk van het type motor en het aantal Newtonmeters af, maar over het algemeen doet de kracht van een Bafang motor niet onder voor een Bosch motor. Sterker nog: het krachtige vermogen is iets waarmee Bafang zich onderscheidt van de meeste concurrenten.

BAFANG VS. BOSCH: ACCU

De standaard accucapaciteit van Bafang is met 340 Watt uur (Wh) relatief klein. Hiermee kun je ongeveer 55 kilometer fietsen. Gelukkig kun je deze eenvoudig en voor een mooie prijs upgraden naar een capaciteit van 450 of 750 Wh.

Bosch daarentegen levert accu’s met een maximale inhoud van 625 Wh. Wil je meer vermogen, dan kun je in sommige gevallen kiezen voor 2 accu’s. De ene wordt in het frame geplaatst, de andere onder de bagagedrager. Deze twee accu’s kun je samen opladen en het display combineert de actieradius van beide accu’s.

Een Dual Battery Setup is alleen mogelijk op bepaalde type fietsen zoals toerfietsen of elektrische mountainbikes. Dit soort fietsen zijn niet bij Union te koop.

BAFANG VS. BOSCH: PRIJS

Prijs speelt natuurlijk ook een rol. Natuurlijk verschillen de prijzen per type motor, maar over het algemeen is een Bafang motor goedkoper dan een motor van Bosch.

UNION E-BIKE MET BAFANG VOORWIELMOTOR

Zie jij het wel zitten, zo’n Bafang voorwielmotor op jouw e-bike? Goed nieuws, want de Union E-CURB heeft er een! Zoals je hebt gelezen levert Bafang een goede kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Win-win! Ook is deze e-bike met Bafang voorwielmotor erg geschikt voor in de stad.