E-bike motor

Een Bafang motor voor je e-bike

Een Bafang motor, ben jij er al bekend mee? Wij wel! We kunnen je dus meer vertellen over een Bafang motor voor de e-bike, wat de voordelen zijn en welke Union-fietsen zijn uitgerust met zo’n krachtige Bafang motor. We fietsen je er snel doorheen!

Een Bafang motor voor je e-bike

Wat is een Bafang motor?

Een Bafang motor is een motor speciaal ontwikkeld voor e-bikes. De naam is afkomstig van het Chinese merk Bafang, een grote speler in de e-bike markt. Bafang produceert naast de Bafang motor ook andere onderdelen voor e-bikes, zoals het display, de software en de Bafang accu. Handig, want zo werken al deze onderdelen optimaal met elkaar samen! 

Diverse Bafang motors met accu

De ene Bafang motor is de andere niet. Dit zijn de Bafang motors die op de markt zijn:

Bafang voorwielmotor

Als eerste: de Bafang voorwielmotor. Zoals de naam al zegt, zit deze motor in het voorwiel. De fiets wordt als het ware vooruit getrokken. De Bafang voorwielmotor is misschien wel de krachtigste in z’n klasse. Ook qua prijs is de Bafang voorwielmotor aantrekkelijk. Je legt hier namelijk wat minder geld voor neer dan voor de Bafang middenmotor of achterwielmotor. 

Voorwielmotor van Bafang op een Union e-bike Voorwielmotor van Bafang op een Union e-bike

Bafang middenmotor

Volgende: een Bafang middenmotor. Deze Bafang motor vindt je bij de trappers. Hierdoor voelt de ondersteuning van deze middenmotor heel natuurlijk aan. Ook past deze Bafang motor zich aan op jouw snelheid en bewegingen. 

Bafang achterwielmotor

De laatste dan: de Bafang motor in het achterwiel. Zoals je al verwacht zit deze in het achterwiel. De Bafang achterwielmotor is echter zo compact dat je deze bijna niet ziet. Gelukkig voel je ‘m maar al te goed! Ideaal voor de juiste ondersteuning tijdens het fietsen. Union verkoopt geen e-bikes met een achterwielmotor. 

Een Bafang motor VS. een Bosch motor

Een Bafang is dus een grote naam in de motors van e-bikes, net zoals Bosch. Wat is nou het verschil tussen deze twee merken? En welke past het beste bij jou? We gaan kijken en vergelijken.

Bafang motor VS. Bosch: kracht

Hoe krachtig je e-bike motor moet zijn, hangt af van je fietsgewoontes. Gebruik je de e-bike voor dagelijkse ritjes of kleine tochten, dan kom je goed weg met 25 Nm. Maak je vaak lange tochten of fiets je vaak door heuvelachtige landschappen, dan is meer kracht aan te raden. Het hangt natuurlijk van het type motor af, maar voor het algemeen doet de kracht van een Bafang motor zeker niet onder voor een Bosch. Sterker nog: het krachtige vermogen is iets wat Bafang juist onderscheidt van de meeste concurrenten. 

Bafang motor VS. Bosch: accu

Als het aankomt op accu’s, biedt een accu van Bafang een groot voordeel. Je kunt een Bafang accu voor een mooie prijs namelijk upgraden naar een accu met een capaciteit van 760 Wh. Dit is bijna het dubbele van de standaard accu’s van 400 Wh die op de meeste e-bikes zitten.

 

De standaard accu van Bafang is relatief klein met zo’n 340 Wh, maar zoals gezegd kun je deze dus eenvoudig uitbreiden naar 450 Wh of dus 750 Wh. Bosch daarentegen levert accu’s met een maximale inhoud van 625 Wh. Wil je meer energie, dan moet je kiezen voor 2 accu’s. De ene wordt in het frame geplaatst, de andere op de bagagedrager. Deze twee accu’s kun je wel samen opladen. Ook combineert het display de actieradius van beide accu’s. 

Bafang motor VS. Bosch: prijs

Prijs speelt natuurlijk ook een rol. Natuurlijk verschillen de prijzen per motor, maar over het algemeen is een Bafang motor goedkoper dan een motor van Bosch. 

Union-fietsen met een Bafang motor

Zie jij het wel zitten, zo’n Bafang motor op je e-bike? Goed nieuws, want er zijn diverse Union-fietsen die over een Bafang motor beschikken. Neem bijvoorbeeld de E-curb. Zoals je hebt gezien levert Bafang een goede kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Win-win! Ook zijn deze e-bikes met Bafang motor erg geschikt voor in de stad. Je fietst zo dat bruggetje op!

Een e-bike met Bafang motor kopen?

Als je overtuigd bent van zo’n Bafang motor, wordt het tijd om de perfecte e-bike te kopen. Dit doe je in een Union-winkel bij jou in de buurt. Onze specialisten geven je graag advies als het gaat om framemaat, accu en onderhoud. Bestel je jouw elektrische fiets liever online? Dat kan ook! Jouw gloednieuwe e-bike wordt dan afgeleverd bij een door jou gekozen dealer. Daar kun je ook altijd aankloppen voor onderhoud en service.