Advies over E-bikes

HOE LANG GAAT EEN ELEKTRISCHE FIETS MEE?

Helaas is de levensduur van een e-bike niet oneindig. Maar hoe lang gaat een elektrische fiets eigenlijk mee? Wij hebben het voor je uitgezocht. In deze blog lees je niet alleen over de levensduur van de e-bike, maar ook over die van de verschillende onderdelen. Daarnaast hebben we tips over hoe je de levensduur van jouw e-bike kunt verlengen!

DE LEVENSDUUR VAN EEN ELEKTRISCHE FIETS

De gemiddelde levensduur van een e-bike ligt tussen de 8 en 12 jaar. Zelf heb je ook invloed op deze levensduur. Hoe beter jij je elektrische fiets onderhoudt, hoe langer hij meegaat. Vrijwel alle onderdelen van een elektrische fiets halen, bij goed onderhoud, minimaal de 10 jaar. Alleen de accu gaat vaak iets minder lang mee. Wil jij de levensduur van je e-bike verlengen? Lees dan snel verder!

DE LEVENSDUUR VAN EEN ELEKTRISCHE FIETS

LEVENSDUUR E-BIKE ACCU

De accu van een e-bike is helaas het onderdeel dat het minst lang meegaat. Gemiddeld gaat de accu van een elektrische fiets zo’n vijf tot zes jaar mee. Maar als je de accu goed onderhoudt, dan kan hij ook langer mee gaan. Wil je meer weten over de accu van jouw elektrische fiets? Hier lees je alles over jouw e-bike accu.

LEVENSDUUR E-BIKE MOTOR

De levensduur van de motor is lastig te voorspellen. Het hangt af van zowel de kwaliteit van de motor als hoe je met jouw e-bike motor omgaat. Het motorsysteem van je e-bike zit goed en stevig in elkaar. Je kunt ervan uitgaan dat de motor in ieder geval een aantal jaar meegaat. Handig om in het achterhoofd te houden is dat de motor aan de accu zit verbonden. Mocht er iets mis gaan met een van beide, ga dan langs bij een Union-dealer bij jou in de buurt, in plaats van zelf te proberen het probleem op te lossen.

Meer weten over de motor? Je leest hier alles over de motor van elektrische fietsen!

TIPS OM DE LEVENSDUUR VAN JOUW E-BIKE TE VERLENGEN

Dus, hoe verleng je de levensduur van jouw e-bike? Wij hebben een aantal tips:

  • Laad de batterij van je e-bike op de juiste manier op. Hier lees je alles over het opladen van een elektrische fiets 
  • Zorg dat de accu niet in aanraking komt met extreme temperaturen (te heet of te koud)
  • Laat eens per jaar de motor inspecteren bij een van onze Union-dealers
  • Ga niet teveel zelf sleutelen aan je e-bike

Eigenlijk komt het allemaal neer op je e-bike goed onderhouden, maar hoe doe je dat? Hier lees je alles over het juist onderhouden van jouw e-bike