E-bike motor

BOSCH MIDDENMOTOR

Met een Bosch middenmotor fiets jij ‘like a boss’ door de stad. De e-bike motor van Bosch is de meest populaire motor in Nederland. Dit komt door de combinatie van het aantrekkelijke design en de goede werking. We praten je bij over de eigenschappen en de kracht van een Bosch motor, de voordelen, en welke elektrische fiets van Union een Bosch middenmotor heeft.

BOSCH MIDDENMOTOR

WAAROM EEN BOSCH MIDDENMOTOR?

De middenmotor van Bosch is een begrip in de wereld van elektrische fietsen. Dankzij het slimme 3-sensoren-concept, dat snelheid, rotatie en kracht combineert, ontstaat er een gebalanceerde afgifte van vermogen. De sensoren meten jouw snelheid, beweging en de hoeveelheid kracht die je zet. 

De motor zit op de trapas onderaan het frame. Hierdoor zie je hem bijna niet, maar je voelt hem zeker wel. Door het lage zwaartepunt wordt het gewicht optimaal verdeeld en voelt de ondersteuning natuurlijk aan. Zo fiets je niet alleen snel, maar ook stabiel.

Naast motoren maakt Bosch ook displays, accu’s en software voor e-bikes. Met het nieuwe smart software systeem van Bosch worden alle componenten van jouw elektrische fiets in één app met elkaar verbonden. Superhandig!

Of je nu alleen korte tochtjes door de stad maakt of er juist op uit trekt in de bergen, Bosch heeft een motor voor elk type fietser.

BOSCH ACTIVE LINE & BOSCH ACTIVE LINE PLUS

Ben jij een echte stadsfietser? We stellen je graag voor aan de Bosch Active Line en Bosch Active Line Plus. Deze twee motoren zijn speciaal ontworpen voor ritjes door de bruisende stad. Het verschil tussen deze twee motoren zit hem voornamelijk in de kracht. De kracht van een e-bike motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Daarbij geldt, hoe hoger het aantal Nm, hoe meer ondersteuning de motor biedt.

BOSCH ACTIVE LINE

Van fietsen naar kantoor tot even snel boodschappen doen: de Bosch Active Line is krachtig genoeg voor je dagelijkse uitstapjes. Dankzij een kracht van 40 Nm krijg je altijd dat fijne duwtje in de rug.

BOSCH ACTIVE LINE PLUS

De Bosch Active Line Plus doet er nog een tandje bovenop als het gaat om kracht. Dankzij een trekkracht van 50 Nm krijg je nog meer ondersteuning. Razendsnel optrekken bij het stoplicht en perfect om toch nog op tijd op kantoor aan te komen als je je verslapen hebt. Daarnaast is dit systeem veel stiller dan de Active Line.

EEN ELEKTRISCHE FIETS MET BOSCH MIDDENMOTOR?

Lijkt het je wel wat, zo’n Bosch middenmotor op jouw e-bike? Dan is de Union E-FAST de perfecte fiets voor jou! Op deze fiets met sportieve look en comfortabele zit ga je als een speer door het verkeer. De E-FAST is uitgerust met de Bosch Active Line, dus ideaal voor in de stad.

EEN ELEKTRISCHE FIETS MET BOSCH MIDDENMOTOR?