Advies over E-bikes

E-BIKE DISPLAYS

Alle elektrische fietsen zijn uitgerust met een display. Op deze kleine fietscomputer kun je de e-bike bedienen en allemaal handige data aflezen. Met deze informatie kun je bijvoorbeeld de actieradius van je fiets langer maken zodat je verder kunt fietsen. Het display zit bij alle Union e-bikes op het stuur dichtbij het handvat zodat je tijdens het fietsen veilig en gemakkelijk dingen kunt instellen. Maar hoe werkt een display, welke soorten zijn er en wat moet je doen als hij kapot is? Wij vertellen je alles wat je moet weten over e-bike displays.

HOE WERKT EEN DISPLAY?

Op het display van je elektrische fiets krijg je allemaal handige informatie over de e-bike en jouw eigen fietsgedrag. Zo zie je bijvoorbeeld de status van de accu, hoe snel je fietst, hoe ver je al gefietst hebt en hoeveel kilometer je nog kunt rijden. Ook kun je via het display de fiets bedienen en functies instellen, zoals de trapondersteuning en de fietsverlichting.

HOE WERKT EEN DISPLAY?

VERSCHILLENDE SOORTEN DISPLAYS

Omdat het display samen werkt met de motor en de accu van een e-bike, is het merk van het display hetzelfde als die van de motor en accu van de fiets. Bij Union hebben we drie soorten fietscomputers van verschillende merken: Bosch, Shimano en Bafang.

Bosch Purion Display
De Bosch Purion is klein en overzichtelijk. De fietscomputer zit links op het stuur en is daardoor veilig en makkelijk te bedienen met je linkerduim. Je ontvangt altijd de gewenste ondersteuning met keuze uit vier standen: eco, tour, sport en turbo. Je kunt alle informatie over de snelheid, accu, afstand en aantal kilometers vanuit elke hoek lezen. De Bosch Purion vind je op de Union E-FAST

Shimano Steps LCD Display
De Union E-LANE & E-LITE komen met een Shimano Steps display. Ook hier zit het display aan de zijkant van het stuur waardoor je hem makkelijk kunt bedienen met je linkerduim. Het menu is compact en eenvoudig weergegeven, zodat je in één oogopslag alle functies kunt bedienen en kunt schakelen tussen de drie ondersteuningsniveaus.    

Bafang LCD Display 
Deze eenvoudige fietscomputer heeft een hoog contrast waardoor hij goed leesbaar is, zelfs als de zon er direct op schijnt. Met vijf standen krijg je altijd precies de ondersteuning die je nodig hebt. Bedienen doe je makkelijk en veilig met je linkerduim via de drie knoppen. De Union E-CURB komt met een Bafang LCD display.

DISPLAY ELEKTRISCHE FIETS STUK?

Is het display van jouw e-bike kapot? Dat is erg vervelend! Met het display bedien je namelijk alle functies van de fiets. Daarom kun je zonder fietscomputer jouw elektrische fiets niet meer gebruiken. Als het display kapot is, raden we je aan meteen naar een Union-dealer te gaan voor een reparatie, zodat je snel weer op pad kunt met jouw e-bike. 

Je e-bike goed verzorgen is erg belangrijk om de levensduur van je fiets te verlengen. Lees daarom onze tips over het onderhouden van een e-bike.