Advies over E-bikes

DISPLAY ELEKTRISCHE FIETS

Alle elektrische fietsen zijn uitgerust met een display. Op deze kleine fietscomputer kun je de e-bike bedienen en allemaal handige data aflezen, bijvoorbeeld de actieradius. Het display zit bij alle e-bikes van Union aan de linkerkant van het stuur en dicht bij het handvat zodat je tijdens het fietsen veilig en gemakkelijk dingen kunt instellen en aflezen. Maar hoe werkt een display, welke soorten zijn er en wat moet je doen als hij kapot is? Wij vertellen je alles wat je wilt weten over e-bike displays.

HOE WERKT EEN E-BIKE DISPLAY?

Op het display van je elektrische fiets vind je alle handige informatie over de e-bike en jouw eigen fietsgedrag. Zo zie je bijvoorbeeld hoe snel je fietst, de status van de accu, maar ook hoe ver je al gefietst hebt en hoeveel kilometer je nog kunt rijden. Maar dat is niet alles! Met deze kleine fietscomputer kun je ook de e-bike bedienen en functies instellen. Zo kun je bijvoorbeeld de trapondersteuning in- en uitschakelen en de fietsverlichting aan- en uitzetten.

HOE WERKT EEN E-BIKE DISPLAY?

VERSCHILLENDE SOORTEN DISPLAYS

Er zijn verschillende soorten displays. Doordat het display van je elektrische fiets samenwerkt met de motor en de accu van een e-bike, is het merk van het display hetzelfde als die van de motor en accu. Bij Union hebben we drie soorten fietscomputers van verschillende merken: Bosch, Shimano en Bafang.

BOSCH PURION DISPLAY

De Bosch Purion is klein en overzichtelijk. Vanuit elke hoek is de informatie op het display te lezen. De fietscomputer zit links op het stuur en is daardoor veilig en makkelijk te bedienen met je linkerduim. Je ontvangt altijd de gewenste ondersteuning met keuze uit vier standen: eco, tour, sport en turbo. De Bosch Purion vind je op de Union E-Fast.

SHIMANO STEPS DISPLAY

De Shimano Steps is een compact en eenvoudig display. Ook hier zit het display aan de zijkant van het stuur waardoor je hem gemakkelijk kunt bedienen. Het menu is compact en eenvoudig weergegeven. In één oogopslag kun je alle functies bedienen en schakelen tussen drie ondersteuningsniveaus. De Union E-Lite & E-Flow komen met deze Shimano Steps display.

BAFANG LCD DISPLAY

Deze eenvoudige fietscomputer heeft een hoog contrast waardoor hij goed leesbaar is. Zelfs als de zon er direct op schijnt, is het geen probleem. Met vijf standen krijg je altijd precies de ondersteuning die je nodig hebt. Bedienen doe je gemakkelijk en veilig via de drie knoppen. De Union E-Curb komt met deze Bafang LCD display.

DISPLAY ELEKTRISCHE FIETS DOET HET NIET?

Wat als het display niet werkt? Dat is erg vervelend en onhandig, aangezien je op het display je alle functies van je fiets bedient en de nodige informatie afleest. Daarom kun je zonder fietscomputer jouw elektrische fiets niet meer gebruiken. Is het display stuk? Dan raden we je aan om meteen naar een Union-dealer bij jou in de buurt te gaan voor reparatie, zodat je snel weer op pad kunt met jouw e-bike. 

Je e-bike goed verzorgen is erg belangrijk om dit te voorkomen en de levensduur van je fiets te verlengen. Lees daarom onze tips over het onderhouden van een e-bike.