Elektrische fiets met middenmotor

De meest populaire aandrijfkracht op een elektrische fiets is de middenmotor. De motor is gemonteerd op de trapas onderaan het frame. Dit zorgt voor optimale gewichtsverdeling, evenwicht en een natuurlijke ondersteuning. Zo fiets je niet alleen snel, maar ook enorm stabiel.

Ontdek de voordelen van een middenmotor

Een e-bike met middenmotor lijkt qua rijervaring het meest op een een gewone fiets. De motor zit namelijk op de trapas, in plaats van in de wielen. Hierdoor ligt het zwaartepunt lager en in het midden, wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld en heeft de fiets en stabielere wegligging. De trapondersteuning voelt natuurlijk aan omdat je niet het gevoel hebt dat je vooruit wordt getrokken zoals bij een voorwielmotor.

Een ander voordeel is de hoge actieradius. Met een middenmotor kun je afstanden tussen de 90 en 150 kilometer afleggen. Perfect als je een keer de drukte van de stad wilt ontsnappen. Op een e-bike gaat er een wereld voor je open. Ontdek de schoonheid van het platteland, verken de omgeving of ga lekker een weekendje weg.

E-bikes met middenmotor van Union

Je vindt bij Union e-bikes met zowel een Shimano- als Bosch-middenmotor. De E-fast is uitgerust met een Bosch Active Line middenmotor. Deze motor is sterk, betrouwbaar en ideaal voor dagelijks gebruik. E-lite komt met een Shimano Steps middenmotor. Dit is een van de lichtste aandrijfunits op de markt. Deze motor is naast erg licht, ook erg krachtig en biedt een soepele ondersteuning. Beide motoren hebben een maximumsnelheid van 25 km per uur.

Onze e-bikes met middenmotor zijn uitgerust met drie sensoren: de snelheidssensor, de rotatiesensor en de trapkrachtsensor. Deze houden tijdens het fietsen alles nauwlettend in de gaten en bepalen wanneer en in welke mate je ondersteuning krijgt.

Elektrische fiets van Union kopen

Zelf ervaren hoe het is om met de kracht van een middenmotor te fietsen? Wacht niet langer en bestel jouw nieuwe e-bike gemakkelijk online. Kies bijvoorbeeld voor een elektrische damesfiets met lage instap of voor een elektrische transportfiets met handige voordrager. Is jouw favoriete fiets tijdelijk niet online verkrijgbaar? Breng dan een bezoekje aan een Union fietsenwinkel bij jou in de buurt.