Rotterdam met Sebastiaan

23 mei 2018
Fietsen

‘Rotterdam is de mooiste rotstad die er is. Het heeft alles, je moet alleen weten waar je moet zijn. Ik kom graag in het gebied rond de Nieuwemarkt. Zo’n tien, vijftien jaar geleden is het hele stuk opnieuw ontwikkeld, ik woonde daar in de buurt.

‘Rotterdam is de mooiste rotstad die er is. Het heeft alles, je moet alleen weten waar je moet zijn. Ik kom graag in het gebied rond de Nieuwemarkt. Zo’n tien, vijftien jaar geleden is het hele stuk opnieuw ontwikkeld, ik woonde daar in de buurt. Het moest een soort supercool nieuw deel van Rotterdam worden. Dat is wel een beetje gelukt, maar ook niet helemaal, haha.

Vroeger zat daar de Urban Espressobar, de beste koffiezaak van Rotterdam, maar die is verhuisd – ze zitten nu tegenover mijn huis.’ En daar maakt Sebastiaan dankbaar gebruik van. Hij zit er meestal met een ontbijtje, een verse jus en een flinke kater. ‘Als ik brak ben, zit ik het liefst daar. Het is zo’n plek waar vaste gasten iedere dag hun krantje komen lezen, en waar je de hele dag kan werken zonder dat iemand het erg vindt dat je maar één koffie bestelt. Ik heb zelfs mensen zien binnenkomen met hun eigen sojamelk.’

Aan de Nieuwemarkt zit ook café Bokaal, dat drie jaar geleden werd opgericht door een vriend van Sebastiaan. ‘Het is een tent zonder pretenties: niet te hip, tof personeel, fijne sfeer. Die gasten hebben het echt opgezet omdat ze het leuk vonden, omdat ze iets moois wilden maken van de stad. Vóór de stad. Ik kom er voor koffie, maar ook om te eten, en ook in het weekend. Eigenlijk voor alles. Ik kom er gewoon graag. Iedereen komt daar graag.’

Gerelateerde blogs