Daan, Stan & Co

3 december 2018
Fietsen

Hij wilde eigenlijk naar Amsterdam om de hotellerie in te gaan, maar werd belandde per ongeluk in Utrecht en werd horecaondernemer. Beide pakten gelukkig goed uit

Hij wilde eigenlijk naar Amsterdam om de hotellerie in te gaan, maar werd belandde per ongeluk in Utrecht en werd horecaondernemer. Beide pakten gelukkig goed uit: Daan Smeltzer runt het succesvolle Stan & Co. Utrecht en ziet zichzelf niet zo gauw meer weggaan uit z’n stadsie. Dat begrijpen wij wel, met een huis in een van de leukste buurten van de stad en je werk op fietsafstand.

Midden in het centrum van Utrecht, tussen de Oude Gracht, Neude en de Dom ligt Stan & Co. Je kunt er terecht voor heerlijke koffies, beruchte gin-tonics en alles daar tussenin. Stan & Co. zit ook in Arnhem en nog dit jaar opent een derde vestiging in Zeist.

‘Je kunt de hele dag bij ons terecht, ’s ochtends voor lekkere koffie, daarna voor lunch, borrel en diner. En daarna weer borrel. We proberen altijd innovatief te zijn. Zo hebben we bijvoorbeeld een turmeric latte op de kaart, op basis van kurkuma, kaneel een zwarte peper. En kombucha.’ Voor degenen die zich nu achter de oren krabben: dat is een soort gezonde frisdrank van gefermenteerde thee – zoek maar op.

’s Avonds, zo rond de tweede borrelronde, is Stan & Co. op haar best. Want hoewel natuurlijk iedereen welkom is, richten ze zich vooral op twintig- en dertigers. En hoe krijg je die naar binnen? Juist. Met cocktails. ‘Toen de gin-tonics net een beetje Amsterdam begon binnen te druppelen, zijn wij van de daken gaan schreeuwen dat wij het ook hadden. Vanaf dat moment was gin-tonic in Utrecht onlosmakelijk verbonden met Stan & Co. Dat is het voordeel van een stad ter grootte van Utrecht: als je je best doen, kun je best wat invloed hebben en je stempel drukken op de stad. Utrechters staan open voor nieuwe initiatieven, willen graag nieuwe dingen ontdekken. Als je echt iets gaafs doet hier, kun je de stad een beetje extra laten bruisen.’

Gerelateerde blogs