Fietsen met terugtraprem

Een fiets is niets zonder remmen. De terugtraprem is een oer-Hollands remsysteem dat vrijwel alleen in Nederland voorkomt. Dit systeem is ijzersterk en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Je activeert de rem door achteruit te trappen. Hierdoor komt jouw tweewieler onmiddellijk tot stilstand. Ontdek hier onze dames- en herenfietsen met terugtraprem.

De klassieker: fiets met terugtraprem

Never change a winning team! Onze opa’s en oma’s gingen vroeger al op een fiets met terugtraprem naar school. Tientallen jaren later is dit krachtige systeem nog steeds een hit. Een groot voordeel van deze rem is dat hij onverwoestbaar is. Doordat de rem in de naaf van het achterwiel zit, heb je vrijwel geen omkijken naar het onderhoud. Ook hebben fietsen met terugtraprem geen uitwendige kabels. Hierdoor blijf je nergens achter haken, en haal je dus je fiets uit een fietsenrek zonder meteen twee andere fietsen mee te trekken.

Fiets met achteruittraprem van Union

Bij Union heb je keuze uit twee modellen met terugtraprem, elk met een eigen uitstraling. Op zoek naar een echte klassieker? De Union Flow heeft een old school look en is verkrijgbaar in vier leuke kleuren. Deze retro stadsfiets heeft de charme van vroeger met het gemak van nu. Of ga voor de Union Curb. Dit is een lichte fiets met moderne uitstraling die je kunt uitbreiden met een handige voordrager.

Een fiets met terugtraprem kopen

Onze fietsen zijn robuust, stijlvol en gemaakt voor de stad. Koop jouw nieuwe fiets met terugtraprem gemakkelijk bij ons online. Wil je de fiets liever eerst even in het echt bekijken en een testritje maken? Kom dan gezellig langs bij de dichtstbijzijnde Union fietsenwinkel. Je bent van harte welkom!