Stadsfietsen

Al onze fietsen hebben één gemene deler: het zijn echte stadsfietsen. En dat merk je. Elk onderdeel is raak en niets is overbodig. We kiezen alleen voor de essentiële onderdelen, en die zijn allemaal van de hoogste kwaliteit.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

  STADSFIETSEN VAN UNION - DÉ URBAN FIETS DIE PAST BIJ EEN URBAN LIFESTYLE

  Waar moet je nu op letten bij het kopen van de beste stadsfiets voor jou? Nou, een hoop. Elke situatie vraagt om een andere stadsfiets, elk persoon vraagt om een andere stadsfiets en zelfs elke stad vraagt om een andere stadsfiets. In Amsterdam, Den Haag en Rotterdam kan het geen kwaad om te kiezen voor een stadsfiets met dikke banden. Die zorgen er namelijk voor dat je minder snel overlijdt door een ritje in de trambaan. Woon je in Arnhem of Maastricht? Dan adviseren we je om te kijken naar een van onze lichtgewicht stadsfietsen. Daar zal je heel blij mee zijn als je de heuvels op moet. Uiteraard moet het design van de fiets ook passen bij de stad waar je woont. Woon je in Delft? Kijk dan eens naar een Union-fiets met een retro-look, zoals de Union Flow. Woon je in Rotterdam, dan hoort daar natuurlijk een moderne futuristische belt drive fiets bij. In dat geval is het simpel: onze Union LITE.

  DAMES STADSFIETSEN

  Een andere belangrijke factor bij het kiezen van de beste stadsfiets voor jou is je geslacht. Gelukkig is die keuze voor de meeste mensen snel gemaakt. Ben je op zoek naar een dames-stadsfiets, dan kun je bij Union je hart ophalen. Van bijna alle Union-fietsen is een variant voor dames. Uiteraard zijn alle dames anders, dus onze damesfietsen verschillen ook flink van elkaar. Ben je een stoere chick en heb je niets met bloemetjesjurken? Dan zou je weleens kunnen vallen voor de Union Load. Dat is een robuuste transportfiets voor in de stad. Wat een transportfiets is? Aan de voorkant van de damesfietsfiets vind je een voordrager. Daarop vervoer je nagenoeg alles. Mannen en vrouwen, wijn en bier. Ben je wel een typisch bloemetjesjurkjes-meisje? Knotje in het haar? Ook aan jou hebben we natuurlijk gedacht. De Union Flow is zo͛n fiets die van je oma had kunnen zijn, alleen fietst hij 100 keer zo lekker. Je kunt kiezen tussen verschillende kleuren. Er is er dus sowieso een die bij je nieuwe jurk past. Ben je stoer én lief? Dan kun je kiezen voor de Union Park. Dat lijkt een liefdesbaby van de Load en de Flow. Hij heeft de kracht en de voordrager van de Load, maar de kleurtjes en de retro-look van de Flow. Ideaal!

  EEN STADSFIETS VOOR HEREN

  Als je de beste heren stadsfiets zoekt heb je weer te maken met hele andere zaken. Ben jij zo'n type die altijd het nieuwste van het nieuwste wil hebben? Dan kun je niet om onze Union Lite herenfiets heen. Dit is de stadsfiets zoals hij er over twintig jaar uitziet, alleen hebben wij hem nu al in het assortiment. De Lite is gemaakt van lichtgewicht aluminium, je kunt hem kopen met riemaandrijving en hij ziet er vingerlikkend vet uit. Maar het allermooiste hebben we nog niet genoemd: het is een modulaire fiets.

  HIPPE MODULAIRE STADSFIETS

  Ja, dus? Horen we je zeggen. Nou, dat zullen we je eens uitleggen. Een modulaire stadsfiets heeft als voordeel dat je er van alles in kan klikken. Wat je maar wilt en wanneer je maar wilt. Dus heb je een voordrager nodig omdat je boodschappen gaat doen? Klik het voorlicht eruit, klik de voordrager erin, klik het voorlicht weer in de voordrager en klaar is kees.

  EEN SPORTIEVE STADSFIETS - UNION HEEFT DE BESTE FIETSEN VOOR IN DE STAD

  Een lichtgewicht fiets is niet alleen handig voor professionele wielrenners die de Mont Ventoux of de Alpe d'Huez moeten temmen. Ook in de stad komt een fiets met een lichtgewicht frame heel goed van pas. Daarmee spring je namelijk makkelijker over die brede trambaan, kom je makkelijker de brug over en trek je hem makkelijker uit dat veel te drukke fietsenrek. Nou, we hebben goed nieuws: al onze sportieve stadsfietsen beschikken over zo'n lichtgewicht frame. In bijna alle gevallen gaat het om een lichtgewicht aluminium frame, alleen op de Union Flow tref je een stalen frame aan. Het voordeel van aluminium: je kunt de fiets met een vinger optillen. Het voordeel van staal: sterker dan dat wordt het niet. Bedenk dus goed waar een goede stadsfiets voor jou aan moet voldoen. Ga je er over het algemeen nogal roekeloos mee om? Geen probleem. Staal! Wil je snel, sneller, snelst? Aluminium!

  MET OF ZONDER VERSNELLINGEN?

  Dit is een andere belangrijke vraag bij het vinden van een goede stadsfiets voor jou. Een stadsfiets met versnellingen heeft heel veel voordelen, maar dat geldt ook voor een stadsfiets zonder versnellingen. We lichten ze even voor je uit. De voordelen van versnellingen zijn redelijk obvious. Je overwint zonder enige moeite de hoogste brug of de sterkste tegenwind. Daarnaast win je het bij het stoplicht van iedereen, dus jij bent lekker als eerste thuis. De voordelen van een stadsfiets zonder versnellingen liggen minder voor de hand, maar die zijn er ook zeker. Ten eerste ben je bij een stadsfiets met terugtraprem altijd verzekerd van een dichte kettingkast. Daarmee hoef je nooit bang te zijn voor vlekken op je nieuwe broek. Een ander voordeel zijn de kabels. Of beter gezegd: het gebrek aan kabels. Ontzettend handig als je snel weg moet uit die drukke fietsenstalling en niet per se de fiets van je buurman mee wilt trekken.

  EEN STADSFIETS MET 7 OF 3 VERSNELLINGEN?

  Kies je wel voor versnellingen, dan kun je in veel gevallen kiezen voor verschillende opties. Zo hebben we stadsfietsen met 3 versnellingen en stadsfietsen met 7 versnellingen. Er zijn zelfs Union-stadsfietsen met een automatisch versnellingssysteem. Ja, the future is here.

  28 INCH WIELEN OP ALLE STADSFIETSEN

  Op alle Union-stadsfietsen vind je 28 inch wielen. Dat is veruit de meest gebruikte maat. Een lekke band overkomt de besten. Heb je daar onverhoopt mee te maken? Met deze maat wielen kun je overal terecht voor een nieuwe band. Een ander voordeel van 28 inch fietsen is de grootte. Omdat de wielen relatief groot zijn, maakt een groot deel van het band contact met de weg. Dat zorgt voor stabiliteit en, belangrijker, snelheid!

  STOER, SPORTIEF OF RETRO: WIJ HEBBEN SOWIESO DE STADSFIETS VOOR JOU

  Union is hét stadsfietsenmerk van Nederland. Racefietsen vind je bij ons dus niet. Snorfietsen ook niet. In stadsfietsen is ons assortiment daarentegen wel heel breed.

  • Ben je op zoek naar een stoere stadsfiets? Genoeg keuze! Kijk eens naar de Union Load. Daar ga je sowieso indruk mee maken.
  • Heb je liever een sportieve stadsfiets? We've got you covered. In dat geval raden we je de Union Lite of de Union Fast aan.
  • Heb je een platenspeler, een percolator en een Perzisch kleed van je peettante? Dan moet je sowieso voor een retro stadsfiets gaan. Onze aanrader: de Union Flow.

  EEN URBAN FIETS VOOR DE ÉCHTE URBAN LIFESTYLE

  Dus waarom je voor een urban fiets van Union zou moeten kiezen? Omdat we al onze fietsen hebben gemaakt met jou in gedachte. De urban lifestyle vraagt nu eenmaal om een hele andere fiets dan een leven op het platteland. Dat een Union gemaakt is voor de stad zie je niet alleen, je voelt het als je ermee door de stad cruiset. Na drie meter wil je niets anders meer.

  STADSFIETS KOPEN? DAT KAN BIJ UNION GEWOON ONLINE

  In onze online fietsenwinkel koop je op je dooie gemak jouw ideale stadsfiets. Het bestellen kost je een paar klikken. Je fiets wordt afgeleverd bij een door jou aangewezen dealer en daar kun je ook altijd terecht voor de beste service. Er zijn er meer dan honderd officiële Union-fietsenwinkels, dus er is er altijd eentje in de buurt!