E-bikes

De elektrische fiets is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. In de stad zie je links en rechts de e-bikes voorbij flitsen. Met een elektrische fiets heb je altijd wind mee en kom je overal ontspannen aan. Elk model heeft unieke kenmerken en een eigen stijl. Gebruik onze categorieën en filters om snel en gemakkelijk jouw perfecte e-bike te vinden. 

Filter
Van hoog naar laag sorteren

  VOORDELEN VAN EEN ELEKTRISCHE FIETS  

  De e-bike is populairder dan ooit! En dat is niet zonder reden. Deze fiets brengt namelijk talloze voordelen met zich mee. Dankzij de elektrische trapondersteuning fiets je sneller en gemakkelijker. Je komt nooit meer bezweet aan op kantoor en met tegenzin naar de andere kant van de stad fietsen is verleden tijd. Met een e-bike ben je enorm flexibel. Je legt lange afstanden af in een korte tijd en bent daardoor niet afhankelijk van het openbaar vervoer of de auto. Een elektrische fiets is daarom het perfecte alternatief. 

  WAAR JE OP MOET LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN E-BIKE

  Bij het kopen van jouw nieuwe e-bike zijn er aantal zaken waar je op moet letten. Bedenk bijvoorbeeld of je de fiets gaat gebruiken voor dagelijkse korte ritjes, lange afstanden in het weekend of voor woon-werkverkeer. Andere belangrijke aspecten zijn de positie en het vermogen van de motor, de actieradius en positie van de accu, en de sensoren van de e-bike. 

  Uiteraard wil je een model dat past bij jou en jouw stijl. Voor een e-bike met actieve uitstraling kies je voor de E-LITE. Deze sportieve elektrische fiets heeft een slank aluminium frame en is uitgerust met riemaandrijving. Op zoek naar een lichte elektrische fiets met comfortabele zithouding? Dan is de E-CURB misschien wel iets voor jou. De Union E-LANE is stoer, stijlvol en beschikbaar in drie leuke kleuren. Bovendien is de accu van deze elektrische transportfiets mooi verwerkt in het frame van de fiets.  Dan is er nog de E-FAST. Deze snelle betrouwbare e-bike beschikt over een soepele voorvorkvering en is ideaal voor lange afstanden.

  DE POSITIE VAN DE E-BIKE MOTOR

  De motor is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets. De positie van de motor is bepalend voor het gevoel en het karakter van de e-bike. Elk type motor verschilt namelijk qua techniek en heeft een andere invloed op het rijgedrag en de comfort. Bij Union heb je de keuze uit e-bikes met een middenmotor of een voorwielmotor. 

  De middenmotor biedt de meeste stabiliteit. De motor is in het midden van de fiets tussen de trapas geplaatst. Hierdoor ligt het zwaartepunt laag en voelt het fietsen natuurlijker aan. De e-bikes van union met een middenmotor hebben een Bosch Active Line motor of een Shimano Steps motor

  Bij een voorwielmotor zit, zoals de naam al zegt, de motor in het voorwiel. Hierdoor wordt de fiets als het ware vooruit getrokken. Deze motor is stil en biedt constante ondersteuning. De Union e-bikes met voorwielmotor zijn uitgerust met een Bafang motor.

  DE ACCU & ACTIERADIUS VAN EEN ELEKTRISCHE FIETS

  Een e-bike is ideaal voor lange afstanden. Maar hoe lang je met trapondersteuning kunt fietsen hangt af van de actieradius van de accu. De accu voorziet de motor van energie. Daarom geldt, hoe langer je met ondersteuning wilt fietsen, hoe sterker de accu moet zijn. De actieradius verschilt per accu en het rijgedrag. Zo gaan de accu’s tussen 55 km tot 150 km mee. Bedenk daarom goed hoe ver jij met jouw e-bike wilt kunnen fietsen.  

  KOOP EEN E-BIKE VAN UNION 

  Waar de e-bike in het verleden gezien werd als een fiets voor senioren, is dat nu totaal anders. Iedereen fietst tegenwoordig namelijk op een e-bike. Waar je ook heen gaat, op een elektrische fiets van Union wordt jouw dagelijkse fietstocht een stuk aangenamer. Hulp nodig bij het kiezen van de e-bike die bij jou past? Kom langs in een van onze Union-fietsenwinkels, of koop jouw nieuwe elektrische fiets online.  

  Extra lang genieten van jouw nieuwe elektrische fiets? Lees hier hoe je zelf jouw e-bike kunt onderhouden.