Elektrische fiets met voorwielmotor

Zoals er verschillende e-bikes bestaan, bestaan er ook verschillende motorsystemen. Ieder systeem heeft zo z’n eigen voor- en nadelen. We maken onderscheid tussen 3 technieken: een voorwielmotor, een middenmotor en een achterwielmotor. Wil je meer weten over e-bikes met een voorwielmotor? Dan zit je hier juist. Ontdek hoe een voorwielmotor werkt en wat de voordelen en verschillen zijn ten opzichte van elektrische fietsen met een middenmotor of een achterwielmotor. 

Filter
Van hoog naar laag sorteren

  Elektrische fiets met voorwielmotor van Union

  Bij een elektrische fiets met een voorwielmotor vind je de motor in het hart van het voorwiel. Deze motoren hebben vaak een simpel design. Laat dat nou net passen bij de moderne en minimalistische fietsen van Union. Neem bijvoorbeeld onze E-curb. Met een motor in het voorwiel en een accu onder de bagagedrager brengt deze e-bike je in een mum van tijd waar je wezen moet. De e-bike met voorwielmotor gaat ook nog eens lang mee: er zijn heel wat ritjes nodig voordat je de fiets weer moet opladen. En dan zijn we nog niet klaar. Een elektrische fiets met motor in het voorwiel heeft meer voordelen, zoals een ijzersterke versnelling. 

  Voordelen van een voorwielmotor op je e-bike

  Een e-bike met voorwielmotor heeft dus genoeg voordelen. Wist je dat deze fietsen vaak nét wat goedkoper zijn dan andere e-bikes? Het systeem is, net als het design, simpel maar daardoor niet minder goed. Nog een voordeel: voorwielmotoren beginnen al te werken zodra je wegrijdt. Dit lukt dan ook in iedere versnelling. Zet je voeten op de trappers en de voorwielmotor schiet je meteen te hulp. 

  Anders dan bij een middenmotor of een achterwielmotor maakt een voorwielmotor de voorkant van de fiets wat zwaarder. Daardoor is de fiets lastiger te tillen en kan het sturen wat anders aanvoelen. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen middenmotoren en voorwielmotoren? Of wil je het fijne weten van een achterwielmotor? Bekijk dan even onze uitleg over verschillende motorsystemen. Daar vind je precies wat je zoekt.  

  Een elektrische fiets met voorwielmotor kopen? Dat kan bij ons online! 

  Bij Union koop je jouw elektrische fiets gewoon online. Kies de beste e-bike met voorwielmotor voor jezelf uit en plaats een bestelling. Je haalt je nieuwe fiets op bij een door jou gekozen Union-dealer. Heb je een bepaalde service nodig voor jouw fiets? Ook daar helpen onze professionals in de winkels je graag mee. Kom langs!