Elektrische fietsen met voorwielmotor

Wil je graag wat extra ondersteuning tijdens het fietsen en altijd ontspannen aankomen op locatie? Dan is een e-bike met voorwielmotor misschien wel iets voor jou! Bij deze fiets is de motor - je raadt het al - verwerkt in het voorwiel. Doordat de accu onder de bagagedrager is bevestigd, wordt het gewicht van de fiets optimaal verdeeld. Onze e-bikes met voorwielmotor zijn voorzien van een Bafang motor. Liever een e-bike met middenmotor? Die hebben wij ook!

Waarom een voorwielmotor?

E-bikes met voorwielmotor zijn perfect voor dagelijkse fietstochtjes zoals woon-werkverkeer, boodschappen of om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. De motor begint te werken zodra je wegrijdt, welke versnelling je ook kiest. Zet je voeten op de trappers en de motor schiet je meteen te hulp.

Wist je dat e-bikes met voorwielmotor vaak nét iets goedkoper zijn dan andere e-bikes? Het systeem is, net zoals het design, simpel. Maar daardoor niet minder goed. Doordat de motor subtiel is weggewerkt in het voorwiel, zie je bijna niet dat het een elektrische fiets is. Daarnaast is deze motor bijna geluidloos en onderhoudsvriendelijk. Een ander voordeel is dat een elektrische fiets met motor in het voorwiel erg licht is, waardoor je gewoon door kunt fietsen als de accu leeg is.

Hoe werkt een voorwielmotor?

De voorwielmotor zit verwerkt in het voorwiel van de e-bike. Hierdoor drijft de motor direct het voorwiel aan en voelt het alsof je vooruit getrokken wordt. Deze motor maakt gebruik van een rotatiesensor die meet of de fiets in beweging is. Deze sensor bepaalt de hoeveelheid trapondersteuning die je krijgt.

Het nadeel is dat een e-bike met enkel een rotatiesensor zich slecht aanpast aan de omstandigheden. Het systeem voelt namelijk alleen dat je minder hard fietst, niet dat je een hogere inspanning levert. Wanneer je bijvoorbeeld een heuvel op fietst, merkt de sensor dat je minder hard trapt, en geeft daarom minder ondersteuning. Dit terwijl je dan juist meer ondersteuning nodig hebt om die heuvel moeiteloos op te komen. Hierdoor voelt de ondersteuning minder natuurlijk aan.

Benieuwd naar de verschillen tussen een voorwielmotor en een middenmotor? Wij leggen het aan je uit.

E-bike met voorwielmotor kopen?

Op een elektrische fiets met voorwielmotor geniet je van extra ondersteuning tijdens jouw dagelijkse ritjes. Nieuwsgierig geworden naar hoe fietsen met een voorwielmotor aanvoelt? Kom langs in een van onze Union fietsenwinkels en probeer het zelf. Ben jij al overtuigd van de voordelen? Bestel dan jouw nieuwe e-bike gemakkelijk online.