Damesfiets

Sinds de damesfiets rond 1890 op de markt kwam is dit model qua uiterlijk weinig veranderd. De fiets, die te herkennen is aan het lage frame, is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Deze fiets met lage instap is toendertijd ontwikkeld om het voor vrouwen comfortabeler te maken om te fietsen. Nu kun je altijd zonder moeite op- en afstappen. Dit is ook voor veel mannen de reden om voor dit model te kiezen. 

Sinds de komst van de damesfiets hebben de ontwikkelingen zeker niet stil gestaan. Nu zijn er zelfs elektrische damesfietsen te krijgen. Wie had dat in 1890 ooit kunnen bedenken? 

Een goede damesfiets kiezen

Of je nu gaat shoppen, een terrasje pakt met vrienden of naar je werk gaat, de damesfiets is jouw go-to vervoersmiddel. Aan een voertuig dat je dagelijks gebruikt, mag je best wat eisen stellen. Jouw damesfiets moet stevig, comfortabel, betrouwbaar én mooi zijn. Alle damesfietsen van Union zijn voorzien van een 28 inch wielmaat die voor extra grip en snelheid zorgt. Zoek je een sportieve damesfiets, een hippe transportfiets of een retro damesfiets? Bij Union vind je dé perfecte damesfiets die past bij jou en jouw rijstijl.

Damesfiets met of zonder versnellingen

Of je kiest voor een damesfiets met versnellingen of juist zonder heeft met jouw persoonlijke voorkeur te maken. Damesfietsen met versnellingen zijn ontzettend handig voor in de stad. Zo trek je namelijk een stuk makkelijker op bij de vele stoplichten die je onderweg tegenkomt, schakel je eenvoudig terug bij tegenwind en overwin je zonder moeite steile bruggetjes. Onze damesfietsen zijn uitgerust met 3 versnellingen of 7 versnellingen.

Toch zijn er ook voordelen voor damesfietsen zonder versnellingen. Want, wat er niet op zit, kan ook niet stuk gaan. Ook heeft een damesfiets zonder versnellingen vaak een terugtraprem. De fiets heeft dan geen uitwendige kabels, waardoor je jouw fiets uit een fietsenrek kunt halen zonder meteen vier andere fietsen mee te trekken.

Een damesfiets van Union kopen

Onze damesfietsen zijn stijlvol, stevig en gemaakt van de beste materialen. De tijd dat je als man een herenfiets moest hebben en als vrouw een damesfiets, is voorbij. Dit model is geschikt voor iedereen! Of je nu op zoek bent naar een lichte damesfiets met lage instap, een stoere transportfiets of een sportieve damesfiets, bij Union hebben we voor iedere situatie een passend model. Koop jouw nieuwe damesfiets online of ga naar de erkende Union fietsenwinkel bij jou in de buurt.