Damesfietsen

Damesfietsen van Union zijn gemaakt voor in de stad. Kies de hippe damesfiets die bij jou past.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

  DAMESFIETSEN VOOR IN DE STAD

  Damesfietsen van Union zijn stijlvol, stevig en gemaakt van de beste materialen. Dat betekent echter niet dat elke damesfiets ook de beste voor jou is. Denk dus goed na over jouw eisen. Vervoer je geregeld veel spullen met de fiets? Dan zou een hippe transportfiets voor dames weleens goed van pas kunnen komen. Die hebben een voordrager waar je van alles op kwijt kunt. We hebben drie fietsen met voordragers die je online kunt kopen: de Union Load, de Union Lite en de Union Flow. De voordragers verschillen in grootte, dus houd daar rekening mee. Als je hele interieurs gaat verslepen, stellen we de Union Load voor. Komt functionaliteit op een tweede plek en gaat het je vooral om de beauty van je bike? Dan willen we je graag voorstellen aan onze nieuwste trots, de Union Lite. Deze sportieve fiets voor vrouwen is modulair. Wat dat betekent? Deze hippe damesfiets heeft een kliksysteem waarmee je heel gemakkelijk extra’s aan de fiets toevoegt, zoals een voordrager.

  DAMESFIETSEN VAN UNION - STOER, DEGELIJK EN SPORTIEF

  Je kunt onze fietsen voor vrouwen onderverdelen in drie soorten:

  • retro damesfietsen
  • sportieve damesfietsen
  • transportfietsen voor dames

  Ben je op zoek naar een retro vrouwenfiets of een stoere damesfiets, kijk dan eens naar onze Union Flow. Die lijkt in alles op een fiets uit de jaren ’50, behalve qua rijgedrag. Hij fietst zoals een moderne fiets hoort te fietsen: licht, steady en smooth. Als je vaak zo snel mogelijk naar de andere kant van de stad moet, kun je het beste kiezen voor een sportieve damesfiets. In dat geval raden we de Union Lite of de Union Picket aan.

  INCHMATEN DAMESFIETSEN

  Union-damesfietsen zijn er in alle veelvoorkomende framematen. Zo hebben we bijvoorbeeld damesfietsen met een 57 cm frame. Weet je niet hoe je achter de juiste damesfiets-framemaat komt? Hier leggen we je het uit. Lukt het niet? Geen man overboord. Onze officiële Union-dealers staan altijd voor je klaar. Van een te kleine of te grote maat frame krijg je eeuwig spijt, dus zoek het goed uit!

  DAMESFIETSEN MET VERSNELLINGEN

  Wil je een damesfiets met versnellingen of zonder versnellingen? Dat lijkt een makkelijke vraag. Versnellingen kunnen namelijk ontzettend handig zijn in de stad. Je trekt een stuk makkelijker op bij stoplichten en het vervoeren van zware voorwerpen wordt door versnellingen een stuk makkelijker. Daarnaast valt het toch altijd weer tegen hoeveel steile heuvels, hellingen en bruggen er in onze steden zijn. Die overwin je een stuk makkelijker met een damesfiets met versnellingen. Toch heeft een damesfiets zonder versnellingen ook voordelen. In veel gevallen heeft een damesfiets zonder versnellingen bijvoorbeeld een dichte kettingkast. Daarmee hoef je niet bang te zijn voor vlekken op je broek of jurk. Ook zijn er bij damesfietsen zonder versnellingen vaak een stuk minder kabels zichtbaar. Dat maakt de fiets mooier en het zorgt ervoor dat je de fiets uit het fietsenrek haalt, zonder meteen zeven andere fietsen mee te trekken. Een damesfiets zonder versnellingen heeft vaak een terugtraprem in plaats van een handrem. Bedenk goed wat je fijner vindt.

  DAMESFIETSEN MET 7 OF 3 VERSNELLINGEN

  Besluit je wel voor een damesfiets met versnellingen te gaan, dan heb je de keuze tussen damesfietsen met 3 versnellingen en damesfietsen met 7 versnellingen. Als klap op de vuurpijl is er zelfs een fiets met een automatisch versnellingssysteem, de Union Noir. Dat is de overtreffende trap van chill.

  EEN STEVIGE, HIPPE DAMESFIETS VOOR IN DE STAD

  Ons doel: de perfecte damesfiets voor een échte urban lifestyle maken. Onze logische eerste vraag: waar moet zo’n damesfiets aan voldoen? Ons antwoord: hij moet licht, stevig en bloedmooi zijn. Jij moet oordelen, maar we denken dat het ons gelukt is. Bijna al onze damesfietsen zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium. Dat is niet alleen zo licht als een veertje, maar ook nog eens heel sterk. Met de Union Flow hebben we ook een fiets van staal. Die is iets zwaarder, maar dan weet je echt zeker dat je fiets de zwaarste avond overleeft.

  DAMESFIETS MET 28 INCH-WIELEN

  We hebben alle damesfietsen voorzien van 28 inch-wielen. En da’s heel fijn, want 28 inch-wielen hebben een paar grote voordelen. Fietsen met 28 inch-wielen kunnen, in vergelijking met kleinere wielen, veel beter tegen een stootje. Je hoeft dus niet bang te zijn voor die drempel of kuil. Daarnaast is de wielbasis groter. Dit zorgt ervoor dat er meer kracht in de wielen terechtkomt. En dat betekent dan weer dat je razendsnel gaat. Heb je een lekke band en ben je geen begenadigd plakker? Elke fietsenmaker verkoopt banden voor 28 inch-wielen, dus je bent binnen de kortste keren weer on the road.

  DAMESFIETS KOPEN? DAT KAN BIJ ONS ONLINE!

  Het kopen van een damesfiets is bij ons super easy. Het kost je niet meer dan een paar klikken. Als je weet voor welke damesfiets je gaat, moet je jouw maat kiezen, eventuele accessoires aanklikken en een dealer zoeken. Bij die dealer zal je nieuwe damesfiets binnen een paar dagen geleverd worden. Via de mail houden we je op de hoogte over de status van de bestelling. Als hij bij de dealer binnenkomt, loopt hij nog één keer alle bouten en moeren langs. Is alles strak aangedraaid? Dan is jouw damesfiets klaar om door jou opgehaald te worden en krijg je bericht van ons. Bij onze fietsenwinkels kun je natuurlijk ook altijd terecht voor een servicebeurt. Of gewoon voor een goed gesprek.

  Bekijk alle damesfietsen en bestel jouw nieuwe damesfiets online! Waar wacht je nog op?