ONDERHOUD VAN EEN E-BIKE

Onderhoud je elektrische fiets en je rijdt er langer en lekkerder op. Problemen voorkomen is namelijk altijd beter dan ze op moeten lossen. En goed onderhoud van je e-bike begint bij het verwennen van je fiets.

  • Parkeer je e-bike zoveel mogelijk binnen. Jij slaapt zelf toch ook het liefste met een dak boven je hoofd?
  • Maak je elektrische fiets regelmatig schoon, maar vermijd de hogedrukspuit, dat vindt je fiets echt niet lekker. Een lekkere douche met de tuinslang mag wel.
  • Houd je banden op de juiste spanning. Op de zijkanten van de banden staat de maximale druk. Doe er wat minder lucht in als je comfortabeler wilt rijden. Maar houd de banden stevig opgepompt: je moet ze niet gemakkelijk in kunnen duwen met je vingers.

Maar je elektrische fiets heeft allemaal onderdelen die specifiek zijn voor een e-bike. Hoe je die onderdelen onderhoudt, zie je op deze pagina’s:

Reparatie van een elektrische fiets

Hoe graag je ook aan je eigen fiets sleutelt, wij raden je aan niet zelf een e-bike reparatie te doen. Vaak zijn de accu, motor, verlichting en je display een gebalanceerd systeem dat in de war raakt als je zelf je e-bike repareert. Een band plakken kan nog wel, maar om een band te vervangen moet je wiel los en dat kan lastig zijn als de motor in je voor- of achterwiel zit. Doet je elektrische fiets het niet? Breng je elektrische fiets voor reparatie dan liever naar de dealer waar je hem hebt gekocht!

Valt jouw e-bike echt niet meer te repareren? Bekijk dan snel alle e-bikes van Union en ga op zoek naar een nieuw exemplaar.