Waarom de E-bike de ideale woon-werkfiets is

31 oktober 2017
Fietsen

Elke dag de fiets pakken naar je werk, dat klinkt als zelfkastijding. Maar het wordt een heel ander verhaal als je kiest voor een e-bike. Lees hier waarom!

De ideale woon-werkfiets is een E-bike

Elke dag de fiets pakken naar je werk, dat klinkt als zelfkastijding. Denk: zweet, zadelpijn, tegenwind. Het wordt een heel ander verhaal als je in plaats van een gewone tweewieler kiest voor een e-bike. Sterker nog: die overtreft in veel gevallen zelfs het gemak van een auto. Echt waar. 

Zonder met onze ogen te knipperen, durven wij te beweren dat een e-bike dé ideale woon-werkfiets is. Allereerst natuurlijk vanwege z’n comfort. Niks bezwete en oververhitte entree op je werk, want e-bikes zijn ontworpen om snel, efficiënt en in stijl op je bestemming aan te komen. Met de minste beweging van de trapas laat je de motor bijspringen en ga je als de brandweer. Dankzij het duwtje in de rug en de lichte tred van de e-bike kom je altijd zo fris als een hoentje aan. Ja, ook bij windkracht 8, want dan zet je ‘m gewoon een standje hoger.

Easy does it

Een ander, misschien nog wel groter voordeel van de e-bike, is dat ‘ie enorm stressverlagend werkt. In die zin dat je je niet kapót hoeft te ergeren in een file, maar gewoon – van zoefzoef – zonder een centje pijn langs elke opstopping rijdt, alsof het niets is. Eenmaal op je werk is het geen gezeik met zoeken naar dat ene parkeerplekje, meestal net iets te krap of op tien minuten loopafstand van het kantoor, maar gewoon je e-bike op z’n standaard zetten, slot erom en klaar ben je voor weer een nieuwe werkdag. Aan het einde van de dag het omgekeerde verhalen. Easy does it, en easy is in dit specifieke geval: de e-bike.

Gerelateerde blogs