Silke in het Twentse Arboretum

26 juni 2018
Fietsen

Silke was jarenlang leading lady van Let it Grow, een organisatie die zich inzette voor groenere steden en meer aandacht vroeg voor bloemen en planten, en startte met een vriendin het initiatief Tevredenlander.nl.

Silke was jarenlang leading lady van Let it Grow, een organisatie die zich inzette voor groenere steden en meer aandacht vroeg voor bloemen en planten, en startte met een vriendin het initiatief Tevredenlander.nl. Een inspirerende powervrouw, met een Twentse tongval en een groot, groen hart.

Ze neemt ons mee naar Arboretum Poort Bulten. We horen je denken: wat is in hemels- naam een arboretum? Nu, dat is een bomentuin. In het Twentse arboretum staan meer dan duizend verschillende soorten. Ooit gehoord van de zak- doekjesboom? Of de pimpernoot? Wij ook niet, maar ze groeien er.

De liefde voor de natuur kreeg Silke mee van haar moeder. ‘Zij deed altijd veel in de wereld van bloemen en planten en vond het belangrijk dat wij ook wisten en begrepen wat wat was. Vroeger vond ik het heel normaal dat zij alles wist – als kind denk je nu eenmaal dat je ouders alles weten. Nu pas besef ik hoe bijzonder haar kennis is.’

In het Twentse Arboretum leerden Silke en haar broertjes de namen van alles wat
er groeide. ‘Bij sommige bomen stonden bordjes met de naam van de boomsoort in braille, dan deden we net alsof we dat kon den lezen. Er stonden ook bijenkasten waar we uren naar de koningin zochten, we visten kikkervisjes uit de vijver, en met kinderpartijtjes deden we er speurtochten. Daar in het Arboretum is mijn kennis van en interesse in de natuur begonnen.’

Gerelateerde blogs