Fiets gejat? Haal adem en denk na

31 oktober 2017
Fietsen

Als je fiets is gejat, gaan je emoties al snel met je op de loop. Je gelooft niet dat ‘ie echt weg is. Laat je niet kisten en volg deze stappen!

Als je fiets of e-bike is gejat, gaan je emoties al snel met je op de loop. Je gelooft niet dat ‘ie echt weg is, je wilt alle fietsendieven in Nederland een mep verkopen of je zet het op een zuipen om je rouw te verwerken. Allemaal heel begrijpelijk, maar houd je koppie er eerst nog even bij. Lees je mee? 

Stap 1: Doe aangifte

Klinkt logisch, maar wordt vaak afgedaan als: heeft toch geen zin, joh. Of: dat kost veel te veel tijd. Doe nou toch maar, want je verzekeraar gaat erom vragen en via www.politie.nl/aangifte is het binnen een wip en een scheet gepiept.

Stap 2: App je verzekeraar

Een beetje verzekeraar is tegenwoordig 24/7 bereikbaar via app, mail – lekker old skool – telefoon. Meld de diefstal bij de schadeafdeling waar je je fietsverzekering hebt afgesloten. En doe dat meteen (dat vinden ze belangrijk).

Stap 3: Get your shit together

De schadeafdeling gaat op een zeker moment vragen om je fietssleutel – inclusief je reservesleutel – en de aankoopbon van je stalen ros of e-bike. Bewaar die spullen op een plek waar je ze – ook als je gestrest bent – kunt terugvinden.

Gratis tip: Voorkomen is beter dan genezen en regeren = vooruitzien. Waarmee we maar willen zeggen: wees dieven te slim af. Hoe? Dat lees je hier. 

Gerelateerde blogs